Blogi

Kotimainen herkkusienituotanto nojaa kiertotalouteen

Kaikki alkaa kasvualustan teosta, joka Mykora Oy:ssa valmistetaan itse. Kasvualustan raaka-aineet ovat kotimaisia ja tulevat lähialueilta. Käytetty kasvualusta palautuu takaisin pelloille maanparannusaineeksi.

Miten sienten viljely sitten tapahtuu?

Ensin valmistetaan komposti, joka koostuu oljista, kipsistä ja broilerinlannasta sekä vedestä. Kasvualustan kompostoituminen kestää pari viikkoa, jonka jälkeen se pastöroidaan ja idätetään. Idätysvaiheessa alustaan siirretään sienirihmasto, joka on kasvatettu ohrajyviin laboratorio-olosuhteissa.

Makuparit - Sami Tallberg

Merkittävimmäksi asiaksi ruoanvalmistuksessa on helppo ja yksinkertaisesti tärkeä nostaa makuparien oivallus. Laadukkaiden, kaudenmukaisten ja terveyttä ylläpitävien ainesten kanssa kun häärää ja hyödyntää oikeita makupareja - on kokkailun lopputuloksena aina erityisen mieleen painuva ateria.

Koe Kasvis la 20.5.2017

Kasvisruokatapahtuma Koe Kasvis järjestetään Helsingin Konepaja Brunossa la 20.5.2017. Tule maistelemaan upeita makuja, kuulemaan ruoanlaittovinkkejä ja näkemään kasviskokkailua demokeittiössä. Champ ja Vihreäkeiju ovat mukana tapahtumassa.

Grillaa kotimaista

Satoi tai paistoi

Sateinen kesä ei suomalaisten grillausta paljon hidasta, aina on hyvä sää grillata. Grillaamisesta on tullut monelle intohimo, joka vie mennessään. Innokkaimmat grillaajat voivat näyttää taitojaan tv-ohjelmissa, joissa himogrillaajat kisaavat parhaimmista ideoistaan. Grillissä kypsyvät niin lihat, kalat, kasvikset kuin jälkiruoatkin. On ihailtavaa katsella toisten osaamista kotisohvalta ja miettiä, että josko itsekin pystyisi samaan. 

Champin ilme uudistui

Halusimme selkeyttää Champin etikettiä ja tuoda suomalaisuutta paremmin esille. Rasian sisältö pysyy yhtä tuoreena ja lisäaineettomana kuin tähänkin saakka. Poimi ostoskoriisi veikeät tattipäät kaupan hedelmä-ja vihannesosastolta. Etikettiuudistus alkaa valkoisesta herkkusienestä (rasian koko 200g) helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kesätöihin Mykoran sienikasvattamolle

Haemme reipaita sienten poimijoita ja pakkaajia (15 hlö) kesäsesongin ajaksi eri pituisiin työsuhteisiin (2-6 kk) Mykora Oy:n. Työssä menestyminen edellyttää näppäräsormisuutta, joustavuutta sekä suomen tai englanninkielen taitoa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 28.2.2018 menessä osoitteeseen kaisa.heponeva@mykora.com

Osoite: Mykora Oy, Mykorantie 28, 27400 Kiukainen

Tervetuloa Gastro-messuille

Hei HoReCa -alan ammattilainen, tänä vuonna mekin olemme menossa mukana. Osastoltamme 6s9 löydät Champ herkkusienet ja Vihreäkeijun salaatit sekä yrtit, tervetuloa. Tänä vuonna Gastro-messut ovat ilmaiset, muistathan käydä vain rekisteröitymässä Gastron sivuilla ja tulostaa itsellesi sisäänpääsykortin (klikkaa kuvaketta). Nähdään messuilla!

Oiva-raportti

Elintarvikevalvonnan tulokset kerrotaan Oiva-raportissa, jossa hymynaama-symboleilla kuvataan yrityksen elintarvikevalvonnan tuloksia. Mitä leveämpi hymy, sitä paremmin elintarviketurvallisuusasiat ovat. Klikkaamalla Oiva-kuvaketta pääset tutustumaan Mykoran Oiva-raporttiin.

Sivut