Kasvis

Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne

4 annosta
Ainesosat: 
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
400 g Champ ruskeita tai valkoisia herkkusieniä
3 rkl rypsiöljyä
1 kg tomaattimurskaa
100 g tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
  maustapippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia
250 g sulatejuustoa
  suolaa maun mukaan
200 g juustoraastetta
2 kesäkurpitsaa

 

Valmistusohje: 

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää sipuli, valkosipulinkynnet, chilipaprika ja herkkusienet. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää tomattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, mustapippuria myllystä ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sulatejuusto, juustoraaste ja suolaa tarvittaessa, kuumenna. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita pitkittäin. Jaa kastike ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.