Piiraat, leivät ja paistokset

Herkkusieni-parsa salaatti

4 annosta
Ainesosat: 
1 dl oliiviöljyä
1 nippu vihreää parsaa (20 vartta)
1 rasia (200 g) Champ herkkusieniä
2 kynttä valkosipulia, kuorittu ja ohueksi viipaloituna
1 tl hienonnettua punaista chiliä
2 dl vettä
  mustapippuria ja merisuolaa myllystä
  Salaatinkastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
  Salaatti:
1 pss Vihreäkeijun annossalaattia
  merisuolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje: 

Poista herkkusienistä jalka ja napsauta lakki kahteen osaan. Paista laakeassa pannussa oliiviöljyssä parsoja ja sieniä parin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili, sekoittele hetken, jotta valkosipulin maku pehmenee. Lisää 2 dl vettä ja anna kiehahtaa niin että vesi on kypsentänyt parsat. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta komponentit neljälle lautaselle. Sekoita salaatinkastike ainekset vispilällä tai lasipullossa ravistellen. Sekoita salaatti, mausteet ja salaatinkastike kulhossa hellävaraisesti. Nosta salaatti sienten ja parsan kylkeen lautasille kuohkeaksi keoksi.