Liharuoat -grilli

Karitsan sisäfileetä, portobellosieniä ja parsaa

4 annosta
Ainesosat: 
600-800 g karitsan sisäfileetä
3 rkl oliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
  suolaa myllystä maun mukaan
  muutama varsi minttua
1 l vettä
1/2 tl suolaa
120 g miniparsaa
4-8 Champ portobellosientä
3 rkl oliiviöljyä
200 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
  suolaa myllystä maun mukaan
  Lisäksi:
1 pss Lempi annossalaatttia
200 g vesimelonia paloina
200 g tuoretta ananasta

 

Valmistusohje: 

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Poista fileestä mahdolliset kalvot. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Laita sisäfileet pannulle ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista nopeasti molemmin puolin. Rouhi pinnalle suolaa myllystä. Anna lihan vetäytyä folion sisällä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. 

Valmista lisukkeet. Kiehauta vesi ja lisää suola ja miniparsat. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia, valuta. Leikkaa portobellosienet lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista portobellosienilohkot, tomaatit ja parsat pannulla. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja lopuksi suolalla. Tarjoa kasvikset murean karitsan sisäfileen kanssa. Koristele tuoreella mintulla.

Valmista seuraksi raikas, yksinkertainen salaatti. Laita annossalaatti tarjoiluvadille. Paloittele vesimelooni sekä ananas ja sekoita salaatin joukkoon. Nauti murean karitsan kanssa.