Lisukkeet

Palsternakkapyree ja muhennettua salaattia

2 annosta
Ainesosat: 

Palsternakkapyree

  yksi iso tai kaksi pienempää palsternakkaa
5 kynttä valkosipulia
  suolaa
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Muhennettu salaatti

2 ruukkua VihreäKeiju-tammenlehväsalaattia (tai muuta paksua lehtisalaattia)
1,5 rkl öljyä
1 rkl voita
4 rkl sitruunan mehua
  suolaa

 

Valmistusohje: 

 

Kuori ja pilko palsternakka ja kuori valkosipulinkynnet, sekä poista niistä kannat. Laita palsternakka ja valkosipuli kattilaan, peitä vedellä ja mausta suolalla. Keitä palsternakkaa, kunnes se on täysin kypsää (15–20 min). Valuta palsternakat ja ota keitinlientä talteen. Lisää kuumien palsternakkojen päälle kerma ja voi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna pyreetä keitinliemellä ja tarkista suola.
 
Huuhdo salaatit ja revi reiluiksi paloiksi. Laita pannu kuumenemaan keskilämmölle ja lisää öljy. Kun öljy on kuumentunut lisää pannulle voi ja salaatti. Sekoita salaattia, kunnes se on kauttaaltaan kypsentynyt. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.