Lisukkeet

Parsaa ja herkkusienimuhennosta

Ainesosat: 
n. 500 g tuoretta parsaa
2 rkl voita paistamiseen
200 g herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl vehnäjauhoa
1 dl maitoa
1 dl ranskankermaa
  suolaa. mustapippuria

 

Valmistusohje: 

Viipaloi sienet, hienonna sipuli ja raasta tuore inkivääri. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää herkkusienet ja inkivääri sekaan. Paista seosta n. 5 min, kunnes sienet ovat pehmineet. Mausta suolalla. Lisää vehnäjauhot seoksen päälle, sekoita ja lisää maito sekä ranskankerma. Hauduta vielä n. 5 min. Älä anna seoksen kiehua enää, jottei se rakeistu.

Huuhtele parsat ja leikkaa kuiva, puumainen tyvi pois. Voit halutessasi kuoria varren pintakerroksen pois. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla, lisää parsat joukkoon ja paista niitä n. 5-8 min. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista parsat kahdessa erässä, pannun koosta riippuen. Voit myös halutessasi keittää parsat suolavedessä n.8 min.

Tarjoa parsojen ja sienimuhennoksen kanssa raikasta Lempi-annossalaattia.