Salaatit

Portobello "rosolli"

Ainesosat: 
  Portobello
2 pkt (500g) Champ portobelloa, kannat napsastu pois
8 kynttä valkosipulia, kuorittuna ja viipaleina
1 rkl tuoretta timjamin lehtiä
1 laakerinlehti
1,5 dl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
  merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  Punajuuret
12 kpl kypsää punajuurta lohkottuna
  merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  reiluhko loraus oliiviöljyä
  Herneet
400 g pakastehernettä
  merisuolaa
  Riisi
2 dl riisiä (tässä käytetty mustaa riiisiä)
8 dl kasvislientä
  merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  muutama oksa timjamia
1 laakerinlehti
2 kynttä valkosipulia
  Smetana + chili
1-2 prk smetanaa (tai kaura fraiche, jos haluat tehdä vegaanisena)
1 tl chili fakes
  Kirveli
2 ruukkua kirveliä, hienonnettuna

 

Valmistusohje: 

Leikkaa portobello sienet kahdeksaan osaan ja kypsennä öljyn ja mausteiden kera pannulla paistaen, niin että sienet ruskistuvat, mutta valkosipuli ei. Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa nopeasti. Keitä herneitä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta kuivaksi ja hienonna karkeasti veitsellä. Pese ja valuta riisi. Keitä aineksia paketin ohjeen mukaan. Laita ainekset kauniisti, mutta rennosti riviin vadille - ripottele kirveliä riisin ja punajuurten joukkoon. Lusikoi smetana päälle, mausta koko komeus vielä merisuolalla ja chilillä - yksinkertaista ja herkullista.

"Järkyttävän herkullinen portobello rosolli on luomus, joka sopii jäädä kotitalouksien repertuaariin ikiajoiksi, niin herkullinen se on ja mukavaa vaihtelua sillirosolliin" - Sami Tallberg