Piiraat, leivät ja paistokset

Sienipalat

10 annosta
Ainesosat: 
350 g Champ-sieniä (Jumbo-rasia)
1 sipuli
4 kpl liivatelehteä
2 dl kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl tuoretta piparjuurta
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl sweet chili -kastiketta
1 rkl sitruunamehua
  ruis- tai saaristolaisleipää
  rypsi- tai oliiviöljyä
   

 

Valmistusohje: 

Ihanteellinen alkupalaksi, illanistujaisiin tai salaatin kanssa tarjottavaksi. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko sipuli ja sienet pieneksi ja paista silppua muutama minuutti öljytyllä pannulla. Lisää lopuksi suola ja sitruunapippuri. Valuta lävikössä sienisilppu. Painele kevyesti jotta enin neste poistuu. Raasta piparjuuri hienoksi. 

Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Yhdistä joukkoon kermaviili, sieniseos, sweet chili, hunaja ja piparjuuri. 

Kiehauta sitruunamehu ja liota siihen liivatteet yksi kerrallaan. Anna hieman jäähtyä ennen kuin lisäät sieniseokseen. 

Leikkaa leivästä reunat pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Sovita leipäviipaleet vuoan pohjalle ja kaada sieniseos päälle. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. 

Nosta sienihyytelö kelmun avulla vuoasta ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Koristele halutessasi esim. tuoreilla yrteillä. 

Astia: Heirol

(Resepti muokattu Maku-lehden reseptistä)