Tietoiskut

Tiesitkö, että... Luomusiitakkeet tarvitsevat valoa saadakseen kauniin ruskean värinsä.

Tiesitkö, että ... Yrtit voit kotona istuttaa pieneen ruukkuun ja kerätä keittiöpuutarhan satoa pitkin vuotta.

Tiesitkö, että... luomusiitakkeet kasvavat kotimaisessa koivupurussa.

Tiesitkö, että... Vanhetessaan herkkusienen heltat aukeavat ja niiden väri tummuu, mutta sienet ovat tällöin maukkaimmillaan.

Tiesitkö, että... Champ-sienikuutioista/-rasiasienistä saat nopeasti itse tehdyn maukkaan sienisalaatin joulupöytään. Tarkemmat tekovinkit löydät resepteistä.

Tiesitkö, että... Herkkusienet kasvavat pimeässä.

Tiesitkö, että... Ruskeissa herkkusienissä on suurempi kuiva-ainepitoisuus, joten ne menettävät vähemmän painostaan ruoanlaitossa.

Miten kuivayrttien määrä korvataan tuoreyrteillä? Ruokaresepteissä on yleisemmin mainittuna kuivayrttien mitta teelusikoina mutta tuorerttejä käytettäessä korvaa teelusikka reilulla ruokalusikallisella.

Tiesitkö, että ... Luonnonsieniä on käytetty ruoaksi ihmiskunnan alkuajoista lähtien. Ruokasienten viljelyn arvioidaan alkaneen Kiinassa 600-luvulla.

Tiesitkö, että ... Herkkusienet tulisi säilöä +2 - +6 asteen lämpötilassa. Sienet säilyvät parhaiten omissa pakkausrasioissaan, mikä suojaa kolhuilta ja suurilta ilmavirtauksilta. Sienet kuivuvat nopeasti liian lämpimässä ja vetoisessa paikassa.

Sivut