Valkoinen herkkusieni

Maultaan mieto ja pähkinämäinen. Suomalainen valkoinen herkkusieni on syödyin tuoresienemme ja se sopii nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon. Pilkot tarvittaessa vain sienet ja lisäät ruuan sekaan: kastikkeisiin, munakkaisiin, vokkeihin, laatikkoruokiin, piirakoiden täytteisiin tai sellaisenaan marinoituna! Maistuu myös perheen pienimmille. Saatavana irtona sekä 200g:n rasiassa. Tuoreita herkkusieniä syödään sekä raakana että kypsennettynä. Ennen ruoaksi valmistamista herkkusienistä voi pyyhkäistä ylimääräiset mullat kevyesti harjaamalla pullasudilla tai pyyhkäisemällä talouspaperilla.

 

MAKUPARIT 

Makuparit, jotka auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta

  • voi, ruskistettu voi
  • soijakastike
  • pähkinät ja siemenet - lähtökohtaisesti kaikki, erityisesti hasselpähkinä ja seesaminsiemenet
  • timjami, valkosipuli, laakerinlehti, persilja, rakuuna, kirveli ja ruohosipuli
  • peruna ja bataatti
  • kotimainen tofu
  • kesäkurpitsa
  • palsternakka ja juuriselleri
  • hauki, kuha ja siika
  • ankka, kalkkuna, kana
  • parmesaani, emmental juustot
  • etikat yleisesti
  • punaviini, valkoviini ja kuohuviinit sampanjoita myöten

"Vaalea herkkusieni on todellinen maku- ja aromipakkaus, joka sopii tuoreena erinomaisesti raakana nautittavaksi "sashimin/carpaccion" tyyliin, maustekastikkeen kera tai lukuisiin eri kypsennettyihin ruokiin tuoden lihaisaa tekstuuria ja tyylikkään maanläheistä, pyöreän ja täyteläisen umaamipitoista makua." - Sami Tallberg -