Valkoinen herkkusieni

Maultaan mieto ja pähkinämäinen. Suomalainen valkoinen herkkusieni on syödyin tuoresienemme ja se sopii nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon. Pilkot tarvittaessa vain sienet ja lisäät ruuan sekaan: kastikkeisiin, munakkaisiin, vokkeihin, laatikkoruokiin, piirakoiden täytteisiin tai sellaisenaan marinoituna! Maistuu myös perheen pienimmille. Saatavana irtona sekä 200g:n rasiassa. Tuoreita herkkusieniä syödään sekä raakana että kypsennettynä. Ennen ruoaksi valmistamista herkkusienistä voi pyyhkäistä ylimääräiset mullat kevyesti harjaamalla pullasudilla tai pyyhkäisemällä talouspaperilla.

 

MAKUPARIT 

Makuparit, jotka auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta

Vaalea herkkusieni on todellinen maku- ja aromipakkaus, joka sopii tuoreena erinomaisesti raakana nautittavaksi "sashimin/crpaccion" tyyliin, maustekastikkeen kera tai lukuisiin eri kypsennettyihin ruokiin tuoden lihaisaa tekstuuria ja tyylikkään maanläheistä, pyöreän ja täyteläisen umaamipitoista makua.

  • voi, ruskistettu voi
  • soijakastike
  • pähkinät ja siemenet - lähtökohtaisesti kaikki, erityisesti hasselpähkinä ja seesaminsiemenet
  • timjami, valkosipuli, laakerinlehti, persilja, rakuuna, kirveli ja ruohosipuli
  • peruna ja bataatti
  • kotimainen tofu
  • kesäkurpitsa
  • palsternakka ja juuriselleri
  • hauki, kuha ja siika
  • ankka, kalkkuna, kana
  • parmesaani, emmental juustot
  • etikat yleisesti
  • punaviini, valkoviini ja kuohuviinit sampanjoita myöten