Yritys

Luonnon omaa taikavoimaa

Honkatarhat Oy, Kyröntarhat Oy ja Mykora Oy kuuluvat LM Green Holding -konserniin, jonka pääomistajana on Laihian Mallas Oy. Honkatarhat Oy ja Kyröntarhat Oy tuottavat Vihreäkeijun salaatit ja yrtit. Honkatarhojen pinta-ala on n. 4 ha ja kasvihuoneet sijaitsevat Pohjois-Satakunnassa, Honkajoen energiapuistossa, jossa alueen yritykset tuottavat yhteistyössä energiaa kiertotalouden periaatteella (kts. video sivun alalaidasta) Kyröntarhat sijaistevat Varsinais-Suomessa, Pöytyällä. Kasvihuoneiden pinta-ala n. 2 ha. Mykora Oy on Pohjoismaiden johtava valkoisten herkkusienien tuottaja. Yritys sijaitsee Satakunnassa, Kiukaisissa. Vuodessa herkkusieniä tuotetaan n. 1,6 milj. kiloa.

Konserniin kuuluu myös kasvihuoneautomaatioon ja kasvihuonetuotteiden käsittelyn automatisointiin erikoistunut Green Automation Oy, joka kehittää ja markkinoi modernia teknologiaa. Green Automationin nykyaikaista tekniikkaa käytetään hyödyksi myös Champin ja VihreäKeijun tuotannossa. Lisäksi konserniin kuuluu osa Viron Tarttossa sijaitsevasta Grüne Feestä, joka tuottaa ruukkusalaatteja, -yrttejä sekä kasvihuonekurkkua Viron markkinoille. 

Kotimaisten elintarvikkeiden kärkibrändeihin kuuluvien VihreäKeijun ja Champin laatutyö on alkanut jo 1980-luvun puolivälissä. Yrityksemme ovat IP Kasvikset sertifioituja. Tuotannon laajentuminen ja jatkuva tuotekehitys markkinoiden mukaan on muokannut merkin nykyiseen laajuuteensa. Champ ja VihreäKeiju haluavat palvella asiakkaitaan tuotteiden turvallisella laadulla ja puhtaudella. Tämä varmistetaan osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla nykytekniikkaa hyödyntäen. Yritysten sijainti luo edellytykset puhtaalle toimintaympäristölle sekä tehokkaille logistisille ratkaisuille.  Koko konserniin kuuluu 200 työntekijää ja sen kokonaisliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.