Prosessit

Yleistä prosesseista

Mykora Oy kasvattaa ja myy omaa sekä yhteistyöviljelijöiden ja alihankkijoiden tuotteita kotimaan keskusliikkeille sekä yksityisille tukkuliikkeille. Näiden asiakkaiden kautta tuotteet kulkeutuvat muun muassa vähittäiskauppoihin sekä suurkeittiöihin ja niistä kuluttajille. Lisäksi sieniä toimitetaan teollisuuteen jatkojalostettavaksi sekä ulkomaiden markkinoille.

Tuotanto

Mykora Oy:n tuotantoprosessi tuottaa asiakkailleen korkealuokkaisia valkoisia sekä ruskeita herkkusieniä, portobelloja sekä luomusiitakesieniä. Tuotantoprosessin tulee vastata yrityksen asiakkaiden; keskusliikeiden, yksityisten tukkuliikkeiden, kuluttajien sekä teollisuuden erityistarpeita.

Tuotannossa huomioidaan tuotteelle asetetut elintarvikevaatimukset. Tuotanto tuottaa tauotta satoja, joiden määrien suunnittelu perustuu markkinatilanteeseen. Sieniä tuotetaan ympäri vuoden, markkinatilanteen edellyttämällä volyymillä. Tuotantoprosessi alkaa alustan valmistuksesta ja päättyy poimintaan. Kasvualusta valmistetaan vain parhaista raaka-aineista ja rihmastoksi valitaan tuotantoon parhaiten soveltuvia lajeja.

Poiminta

Yksityiskohtaiset ja tarkat poimintaohjeet vastaavat yrityksen oikea-aikaisesta sadonkorjuusta, ja ovat poimitun tuotteen ensimmäinen vaihe lajittelussa. Sienet poimitaan käsin suoraan kuluttajapakkauksiin. Tuotekriteereihin kelpaamattomia yksilöitä ei laiteta pakkauksiin. Poimintaprosessi päättyy tuotteiden jäähdytykseen eli sienet jäähdytetään nopeasti poiminnan jälkeen ja kylmäketjua ylläpidetään kauppaan sekä kuluttajille asti, hyvän laadun säilyttämiseksi.

Pakkaaminen

Päivittäinen toiminta perustuu varastoarvioiden ja päivän satomäärien määrittelyyn, pakkausjärjestyksen suunnitteluun sekä alihankkijoiden tuotteiden vastaanottoon ja lähetystoiminnan järjestelyyn.

Pakkaamotoiminnan perusideana on, että pakattavaa tuotetta käsitellään hygieenisesti ja mahdollisimman vähän, jäähdytetään tuotteelle asetettuun säilytyslämpötilaan ja pakataan elintarvikkeille hyväksyttyihin materiaaleihin. Pakkauksissa on huomioitu asiakkaiden toiveet ja tuotteen käsiteltävyys. Lähtevä tuote toimii yrityskuvan luojana ja pakkaamoprosessi varmistaa, että tuote toimitetaan oikeaan aikaan asiakkaille.