Yritykset

Mykora Oy

Mykora Oy on johtava pohjoismainen viljeltyjä herkkusieniä tuottava elintarvikelaitos, jonka tuotemerkki on Champ. Mykora tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Toimintansa Mykora aloitti vuonna 1990, nykyään tuotannosta kasvaa noin 1,6 miljoonaa kiloa herkkusieniä vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen. Mykoran liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on noin 75 henkilöä.

 

Honkatarhat Oy

Honkatarhat Oy:n tuotanto aloitettiin vuonna 1986, jolloin tuotantokasvina oli kurkku. Vuonna 1998 yritys siirtyi Vihreäkeiju - ruukkusalaattien ja - yrttien tuotantoon. 31.12.2017 vieressä oleva Hevi-Kolmio Oy sulautettiin Honkatarhoihin. Honkatarhojen viljely pinta-ala on 4,1 ha ja se työllistää noin 37 vakituista työntekijää. Honkatarhojen päätuotteena on leikattu jääsalaatti. Muita tuotteita on leikattu makea frisee, ruukkujääsalaatti, ruukkutilli, -persilja ja -ruohosipuli.

 

 

Kyröntarhat Oy

Pöytyällä sijaitseva Kyrön vihannes Oy on perustettu vuonna 1986. Vihreäkeiju -tuoteperheeseen yritys liitettiin vuonna 1995, jolloin myös nimi vaihtui Kyröntarhat Oy:ksi. Yrityksen viljely pinta-ala on 1,7 ha ja tuotantokasveina ovat lehtisalaatti, mix-salaatti, tammenlehti ja ruukkuyrtit. Kyröntarhojen Marttilan toimipiste aloitti toimintansa vuonna 2009 tuotteena leikattu jääsalaatti. Marttilan toimipisteessä tuotteina ovat jääsalaatti ja annossalaatit, jotka viljellään babyleaf -salaateista. Pinta-ala on 0,7 ha ja tuotanto on pitkälle automatisoitu. Kyröntarhoilla on noin 30 vakituista työntekijää.

 Mix